De prachtige stranden van Goa

Of u nu kiest voor het zuiden, midden of noorden van Goa, idyllische stroken zand, kabbelende golven en kleurrijke strandhutjes staan u te wachten. We hebben een lijst samengesteld van de beste stranden in Goa om u te helpen de perfecte locatie uit te zoeken. Gezien de ongelooflijke 105 kilometer lange prachtige kust, zult u worden overspoeld met prachtige stranden om uit te kiezen.
Neem een kijkje in deze Top 10 en droom over uw Indian Escape.

De stranden van Noord Goa

Morjim & Ashvem

Deze wilde, schilderachtige uitgestrekte stranden kunt u vinden in het uiterste noorden van Goa, uitgerust met een handvol trendy bars en hutjes, in aanvulling op de lange strook van zand en zacht, kabbelend water. De stranden zijn ook genesteld rond de wereldberoemde Olive Ridley zeeschildpadden, waar deze prachtige waterdieren de stranden bezoeken tussen oktober en maart. Morjim strand is bekroond met de titel 6e beste strand in India in de Tripadvisor georganiseerde "Travelers Choice Awards".

Anjuna en Vagator

Anjuna is misschien het best bekend om zijn woensdag Flea Market, maar richting de oceaan krijgt u een aantal gezellige en charmante rondingen van zand om te ontspannen. De stranden zijn misschien niet de grootste of de langste, maar een schilderachtig landschap en de prachtige zonsondergangen zorgen ervoor dat dit strand hoog op de uw te bezoeken lijst moet komen te staan.

Baga

Gelegen ten zuiden van Morjim en Ashvem en gedefineerd door zijn bruisende badplaats sfeer, vindt u Baga. Een lange strook van goud zand en een echte favoriet bij de binnenlandse toerist. Een ononderborken lijn van strandhutten, verspreid over het zand tot aan de monding van de Baga Creek, waar u tientallen kleurrijke vissersboten ziet aanmeren.

Candolim & Calangute

Candolim & Calangute zijn zeer populair bij de Britse toeristen. Het lange uitgestrekte goude zand maakt het een van de uitnodigende stranden van Goa. Het is ook de vriendelijke en kleurrijke sfeer die deze twee stranden zo aantrekkelijk maakt. De stranden worden gedefinieerd door de rij van strandhutjes die ligstoelen verhuren en waar heerlijke Goan curry worden geserveerd.

Sinquerim

Sinquerim is een rustige en vredige plek waar u heerlijk kunt ontspannen en kunt luieren op het strand. Het strand is voorzien van slechts een handjevol strandhutjes. Aan het zuiden van het strand vindt u het Fort Aquada, een 16e eeuws gebouwd fort dat dateert uit de Portugese kolinisatie. Vandaag de dag biedt het fort een prachtig uitzicht op de kust.

De stranden van Noord Goa

Arossim

De rustige en gezellige badplaats Arossim heeft een mooi strand, gedefinieerd door een lange en brede strook van goud zand en een verstrooiing van kleurrijke strandhutjes. De perfecte plek om te genieten van de prachtige zonsondergang. Niet te missen is een bezoek aan de 'Zeebop', een beroemde strandhut waar de beste vis en zeevruchten van Goa worden geserveert, te midden van kokospalmen.

Colva

Hoewel een groot deel van het zuiden wordt beschouwd als het meer lome alternatief van het noorden, verwerpt Colpa deze identiteit door de presentatie van een levendig en bruisend karakter. Hier vindt u een groot aantal watersporten, bruisende strandhutjes en vriendelijke verkopers. Het strand is gevuld met kokosplamen, zandduinen en internationale toeristen. Op de zee een aantal kleurrijke vissersboten die klaar zijn om de vangst van de dag aan wal te brengen.

Mobor

Verscholen in Zuid Goa, vindt u het klassieke plaatsje Mobor. Een relaxte ontmoetingsplaats voor diegenen die Goa graag op een rustig tempo beleven. Een prachtig strand en een paar kleine rustieke strandhutjes.

Cola

Een prachtig en rustig strand gelegen langs een geïsoleerde baai in Zuid Goa. Hier vindt u oud Goa, een onontdekte en onontwikkeld stukje schoonheid.

Palolem & Agonda

Palolem en Agonda zijn misschien wel de mooiste stranden van heel Goa. De met palmen omgeven stranden bieden wellicht de veiligste wateren van de staat. Het strand van Palolem is bekroond met de tweede plaats van het beste strand in India door de "Travelers Choice Awards", georganiseerd door TripAdvisor.

agonda-beach anjuna-beach baga-beach calangute-beach candolim-beach colva-beach majorda-beach palolem-beach sinquerim-beach vagator-beach