Top 10 “to-do” in Goa

Speciaal voor u hebben wij deze top 10 “to-do” lijst voor u samengesteld. Deze 10 ervaringen zorgen voor een onvergetelijke vakantie naar Goa! Welke wilt u graag bezoeken tijdens uw Indiase avontuur?

1. Zwemmen in de Dudhgasar Watervallen

Aan de oostelijke rand van de staat Goa, waar deze de staat Karnataka ontmoet, liggen de prachtige, indrukwekkende en beroemde Dudhgasar watervallen. De twee na hoogste waterval in India met maar liefst een hoogte van 603 meter! Een jeep rit naar de watervallen is een onvergetelijke ervaring tijdens uw Goa vakantie. De tocht brengt u naar het Bhagwan Mahavir Wildlife Sanctuary vanwaar u een korte wandeling heuvelopwaarts maakt naar de voet van de waterval. U klimt over rotsen en passeert de groepen apen alvorens u een kans heeft om te zwemmen in het prachtige diep groene water van de waterval. Eerlijk een van de beste dingen om te doen in Goa.

2. Spendeer een dag een aan ongerept afgelegen strand

Goa is gezegend met een prachtige 105 kilometer lange kustlijn en een aantal van de meest pittoreske stranden van Azië. Veel van deze prachtige stranden zijn levendig, druk bezocht en ondersteund door gezellige kleurrijke strandhutjes waar u uw schoenen kunt uitdoen, met de voeten in het strand een heerlijk verkoelend drankje kunt drinken, terwijl u kijkt naar de prachtige ondergaande zon. Wij raden u aan een van de rustigere en afgelegen strandjes op te zoeken. Een strand bij een rustige haven waar het enige geluid wat u hoort komt van het klotsende golven en het ruisen van de zeewind door de kokospalmbladeren.

3. Bezoek een kruiden plantage

Houdt u van eten en de geur van heerlijke kruiden? Dan mag een bezoek aan een van de kruidenplantages op Goa zeker niet ontbreken. Het is een van de meest cultureel interessante bezienswaardigheden. Ponda is beroemd om zijn geurige kruiden plantage tours waar u peperkorrels, kardemom, kruidnagel, komijn, saffraan, kaneel, nootmuskaat en vanille peulen in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Nu u hier toch bent, geniet van een heerlijke traditionele Goan maaltijd met een glas Feni, de lokale sterke drank gemaakt van cashewnoten. Dit versterkt de unieke smaak van Goa.

4. Wandeling door Oud Goa

Bekend als het “Rome van het Oosten” in de 16e eeuw, was Oud Goa de rijkste en mooiste stad van heel Azië. Veel van de prachtige gebouwen en kerken zijn goed bewaard gebleven, waardoor Oud Goa een van de beste Renaissance architectuur van de hele wereld kent. Uw vakantie in Goa is niet compleet zonder een bezoek aan de imposante Basiliek van Bom Jesus en de Sé Kathedraal, de grootste kerk van India.

5. Proef de heerlijke keuken van Goa

Een ervaring die de culinaire liefhebbers zeker niet mogen missen! Het proeven van de heerlijke lokale keuken van Goa is een van de meest lonenede bezigheden tijdens uw vakantie. Elk ingrediënt wordt zorgvuldig uitgekozen en minutieus voorbereid om heerlijke en smakelijke gerechten leven in te blazen en een echte ervaring voor de zintuigen te maken. Met een fusie van hindoeïstische en Portugese smaken, is de Goan keuken uniek voor deze kleine uitnodigende staat. Rijke romige kokosmelk is doordrenkt met aromatische kruiden en specerijen en vaak geserveerd met lokaal gevangen vis en pluizige witte rijst.

6. Ervaar een Hindoe festival

Wilt u uzelf onder dompelen in de lokale cultuur? Dan zijn er veel kleurrijke Hindoe festivals die hier de uitstekende gelegenheid voor bieden. De bekendste Hindoe festivals zijn het Holi en het Diwali en worden gevierd door heel India. Het Holi festival wordt jaarlijks rond maart gevierd en is in feite een combinatie van een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade en een nieuwjaarsfeest. Het Holi festival wordt gevierd met dans, zang, versnaperingen, het strooien met gekleurd poeder, parfum en het sprenkelen van gekleurd water. Het Diwali is een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme en vindt zijn oorsprong ook in India. Tijdens het feest worden er door het huis en op de ervan lichtjes aangestoken. Diwali, ook bekend als lichtjesfeest, wordt symbolisch bedoeld als “de overwinning van het goede op het kwade, overwinning van het licht op de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid”. Het festival wordt jaarlijks in oktober of november gevierd.

7. Struin over de Saturday Night Market

Een van de topattracties van Goa is de bekende “Saturday Night Market”. De markt bevindt zich in de buurt van Arpora. Livemuziek en exotische aroma’s vullen de lucht in de straten als u langs rij na rij souvenirstalletjes dwaalt. Van mooie sierraden tot halfedelstenen, koperwerk, houten handwerk, kleurrijk geknoopte hangmatten en zachte zijde sjaals. U bent er zeker van dat u met een hoop souvenirs de markt verlaat.

8. Ervaar de magie van Kerstmis in Goa

Kerst in Goa is een magische tijd, gevierd door zowel Hindoes als Christenen. De dag wordt herdacht met feesten, vuurwerk en vele festiviteiten over de staat die, net als voor Diwali, worden verlicht met kerst sterren en prachtige verlichting. Marktkramen zijn versierd met klatergoud en gors en kerstbomen zijn overal te vinden.

9. Overnachting op een traditionele woonboot

Cruise over de rivier de Siolim op de woonboot ‘Laid Back Waters’. Hierdoor krijgt u inzicht in het leven op de Goan backwaters. Enkele van de bezienswaardigheden die u zult tegenkomen zijn onder andere een glimp op het dorpsleven, rivieroever landbouw, kokkelvisserij, een indrukwekkende reeks vogelleven en de ondergaande zon achter de kokospalmen.

10. Neem de trein naar Hampi

Een van de mooiste archeologische sites in Zuid India is Hampi. Gelegen op zo’n 330 kilometer ten oosten van Goa in de staat Karnataka. De keizerlijke hoofdstad van Vijayanagar, één van de grootste hindoe-rijken in de Indiase geschiedenis, werd verwoest in 1565, toen een alliantie van Deccani sultans de stad met de grond gelijk maakte. Vandaag de dag, zijn de opvallende ruïnes een UNESCO World Heritage Site en zeer zeker het bezoeken waard.

dudhsagar-waterfall hampi house-boat house-boat old-goa saturday-night-market